Protected by Copyscape Plagiarism Checker Software

duminică

Serial "D'ale copiilor" : Oua de Paste

Ce faci cand ai fff multa treaba  cu pregatitul celor trebuincioase de Paste si o ceata de copiii care se indelemnicesc cu alergatul,saritul,fataitul pe usa ..afara in casa.... afara in casa ..cerand orice nimic ..sau venind si parandu-se unul pe altu ...etc etc etc ...
Hmmm grea problema ...rezolvarea ..ori te opresti din ceea ce faci si le faci ori dupa ce obosesc ( oboseala la 5-6 ani ...IMPOSIBIL), ori le faci dupa ce adorm ...ori ii tii ocupati si te scapi si tu de o treaba ;) si anume ii pui sa vopseasca/coloreze ouale de Paste !
La noi in acest an asa s-a intamplat :) ..partea usoara a fost ca nu am gasit vopsea de oua ( ptr cei care citesc acest blog ptr prima data ...nu locuiesc in Romania ), iar ouale "serioase" le-am cumparat gata vopsite ...dar ca sa pastram traditia de a "ne juca cu oua in Joia Mare" trebuia oricum trebuia sa improvizez si spre norocul meu am gasit in magazin la promotie la  oua albe la care primeai cadou carioci speciale de colorat/scris/impodobit oua ...
3333
Si cum in Joia Mare aveam casa plina de copiii personali si cei ai vecinilor am profitat de ei si i-am pus la treaba ..Le-am fiert 20 de oua ...le-am racit ...si le-am dat pe mana proiectul artistic :) ..fiecare a facut ce a vrut ..iepurasi,floricele ,desene abstracte ( cei micuti micuti ), ba chiar si autografe ( adolescentii :)) ) , cand au fost gata am pus ouale in "cuib" ( una dintre laditele anterioare plinaa cu un fel de iarba uscata ) iata ce a iesit :
230420111216
230420111219

Azi dupa ce am fost la biserica, au venit toti si i-am invatat sa ciocneasca oua in "stil romanesc ":)
Apropos de biserica ...am fost placut surprinsa azi la iesirea din biserica sa vad ca fetitele imparteau oua de ciocolata enoriasilor care ieseau de la slujba intr-una din laditele daruite de mine profesoarei de religie de la scoala din sat ( care imi este o colega si prietena buna ) sa isi puna cariocile si creieoanele colorate ..dar ea i-a gasi si alta intrebunintare si sincer nu mai puteam de mandrie :)) ..Lauda-te gura ! :)) :)) :))

Sa aveti zile de sarbatoare minunate alaturi de cei dragi ! Paste fericit si HRISTOS A INVIAT !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...