Protected by Copyscape Plagiarism Checker Software

miercuri

Reinventeaza ziarele si revistele din debara ;)

Cu totii avem prin casa ziare, reviste brosuri sau foldere publicitare , mai vechi sau mai noi ...unii le reciclam ,altii le aruncam la gunoi sau  le folosim la  spalatul geamurilor ,impachetat ,protejarea podelelor la zugravit etc etc etc .Dar ce ai zice daca ti-as spune ca poti face din ele si diverse obiecte foarte utile la casa omului ...mai ales daca in acea casa mai sunt si copiii ...Obiecte cum ar fi ..niste cosulete ...niste suporturi ptr pahare ...si lista ar putea continua . Asadar materielele ptr astazi sunt niste foldere publicitare si optional o sfoara si o panglica pe amandoua le vom folosi ca accesorii ...Mai aveti nevoie de aracet/lipici si o foarfeca ...Eu am folosit un folder publicitar cu hartie semi-lucioasa ( nici super lucioasa ca o revista ..nici mata ca o hartie de ziar obisnuit)

Eu am decis sa fac niste cosulete si 2 modele de suporturi pentru pahare : unul patratos si celalant rotund  .


Pasul 1 este unul comun oricarui obiect pe care doriti sa il realizati ..acesta este pregatirea fasiilor de hartie :
Taiati fasii de cca 5-6-7 cm , in functie de grosimea pe care o doriti (vezi nr1 din poza 2 ) ....apoi impaturiti, in lung,  fasia pe jumatate  ,aplicati aracet lipici pentru a ii da stabilitate..daca vi se pare prea groasa fasia  o mai puteti incaodata impaturi...( vezi nr2 din poza 2) .


Pasul 2 pentru cosulete si/sau suporturi de pahare patrate .Luati 2 fasi prelucrate si puneti-le in cruce ..ca nu "fuga" puteti adauga o picatura de lipici...acestea vor forma axele principale ,.de aici incepeti sa adaugati alte fasi de-o parte si de alta a axelor formate  ..una pe fata ...una pe dos ..astfel incat sa obtineti o urzeala ( vezi nr 3 poza 2) .
     -Pentru suportul pentru pahare patrat : cand ati ajuns la dimensiunea dorita ,lipiti fiecare ita cu aracet si indepartati cu foarfeca excesul de hartie, apoi faceti un tiv din sfoara/panglica /etc .
     -Pentru cosulet :  cand considerati ca dimensiunea cosuletului este suficienta pentru voi ,aplicati o picatura de lipici/aracet sub fiecare ita din urzeala ..acesta va forma fundul cosului ... apoi indoiti la 90° itele si incepeti sa impletiti pe verticala astfel incat sa obtineti peretii cosului .Cand ati ajuns la inaltimea dorita ,aplicati o picatura de aracet sub toate itele, apoi  inlaturati cu foarfeca excesul de hartie .Ca un finish touch puteti adauga  sfoara sau panglica fie ca tiv ptr margini ..fie ca si decoratii. 


Pasul 2 pentru suportul rotund :Luati o fasie prelucrata si incercati sa o rulati de la un capat la altul astfel incat sa obtineti o spirala compacta care va servii ca centru al suportului (nr 4 poza 2). Eu am alternat spiralele de hartie cu spirale de sfoara de canepa obtinand astfel mai multe straturi pe principul un strat de hartie unul de sfoara .Cand am ajuns la dimensiunea dorita am adaugat o panglica pe post de margine de suport.


Iata rezultatele :

Costuri 0 ...asta daca aveti in casa un pic de lipici/aracet , ceva panglicute si sforicele ;)
Daca aveti rabdare puteti impletii de la cosulete si cutiutie pana la cosuri de birou pentru hartie ...mult succes si spor la munca ...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...